Lastminute op Wintersport

Last minute skivakanties zijn ieder jaar weer ongekend populair bij een grote groep mensen. Ook de skivakantie 2011 biedt natuurlijk weer voldoende mogelijkheden op dit gebied. Op die manier kan men gemakkelijk geld besparen en er daarmee voor zorgen dat er geld overblijft voor andere leuke zaken zoals bijvoorbeeld een uitstapje of gewoon een keer lekker uit eten. Het reisbureau heeft er om twee verschillende redenen belang bij dat er zoveel mogelijk mensen gaan genieten van de skivakantie 2011 en het is onder andere daarom dat de last minute skivakanties zo voordelig kunnen worden aangeboden. De klant kan hier natuurlijk gemakkelijk van profiteren door lang te wachten met het boeken van een skivakantie en vervolgens tegen een lage prijs alsnog op vakantie te kunnen.

Allereerst is het voor het reisbureau interessant om last minute skivakanties aan te bieden, omdat er op die manier lege stoelen kunnen worden voorkomen. Het is voor een aanbieder van reizen natuurlijk niet interessant wanneer een vliegtuig met allemaal lege stoelen vertrekt en het hotel uiteindelijk erg leeg zal zijn. Het reisbureau betaalt over het algemeen zelfs een bepaald bedrag voor deze plaatsen en zal er dan vervolgens zelf voor moeten zorgen dat deze verkocht worden. De last minute skivakanties zijn voor hen daarom een goed middel om er voor te zorgen dat er in ieder geval geen verlies wordt geleden op de plaatsen. Het is weliswaar dan geen hoge winst die ze aan de hand van de last minutes krijgen, iedereen snapt dat 'iets' beter is dan 'niets'.

Aan de andere kant weegt er voor het reisbureau echter nog een ander belangrijk motief. Zo is het niet interessant om een vliegtuig en het hotel niet vol te krijgen vanuit een economisch perspectief, maar ook psychologisch werkt dit niet goed. De last minute skivakanties kunnen er voor hen namelijk voor zorgen dat de hele groep vakantiegangers een geweldige vakantie kan vieren. Wanneer men in een erg rustig vliegtuig zit lijkt dit in eerste instantie namelijk wel heel fijn, maar uiteindelijk is de sfeer er toch minder dan in een vol vliegtuig. De last minute skivakanties kunnen er gemakkelijk voor zorgen dat iedereen zin heeft in de vakantie en dat bij aankomst het hotel ook gewoon vol zal zitten. Er is leven om de mensen heen en deze zullen daardoor meer genieten van hun vakantie. Door dit te weten van de reisbureaus kan men gemakkelijk een van de goedkope last minute skivakanties boeken en op die manier enorm besparen op de kosten van een skivakantie.

Er zit natuurlijk ook wel een nadeel aan de last minute skivakanties. Zo hoeft men zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van de reis, maar is de keus natuurlijk wel wat beperkt. Het is simpelweg niet mogelijk om de eerste keus te hebben en ook op het laatste moment te boeken. Men is daardoor afhankelijk van de plaatsen die er nog beschikbaar zijn en dit brengt een risico met zich mee. Over het algemeen zijn er echter voldoende mooie plaatsen beschikbaar om heerlijk te kunnen genieten van de skivakantie.


Goedkope Wintersportaanbiedingen Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!