Wintersport reisverzekeringen

Een reisverzekering voor de wintersport is over het algemeen zeer belangrijk. Nu kan men tijdens geen enkele vakantie eigenlijk zonder een goede reisverzekering, maar zeker tijdens de wintersport is dit van groot belang. Tijdens een wintersportvakantie krijgt men namelijk te maken met grotere risico's. Zo komt het relatief vaak voor dat men op de piste in de problemen komt en dat er daarom een reis met het vliegtuig terug naar België nodig is, of dat men ter plekke in het ziekenhuis behandeld dient te worden. Doorgaans zorgt de eigen zorgverzekering natuurlijk wel voor de nodige dekking, maar een reisverzekering kan er voor zorgen dat men zich in ieder geval helemaal geen zorgen hoeft te maken.

Het belangrijkste onderdeel van de reisverzekering blijft nog altijd de medische kosten die er in het buitenland vergoed worden. Wanneer men in de zorgverzekering een Europese of zelfs werelddekking heeft afgesloten zal men wellicht denken dat het niet nodig is om nog weer een aparte reisverzekering voor de wintersport af te sluiten. Het is inderdaad waar dat er een hoop kosten reeds gedekt zijn. Aan de andere kant gebeurt dit echter wel tegen de voorwaarden die in België gelden. Dat betekent dus ook dat veel behandelingen waarschijnlijk ten dele worden vergoed en dat het daarom mogelijk is dat er nog een aardig bedrag open blijft staan dat men gewoon zelf mag betalen. Door een goede wintersport reisverzekering af te sluiten kan men er voor zorgen dat dit niet zal gebeuren en dat men met een gerust hart op skivakantie kan gaan, ook in 2011.

Naast de reisverzekering voor tijdens de wintersport is het natuurlijk ook mogelijk om zelf extra maatregelen te nemen om de risico's zo klein mogelijk te maken. Het is bijvoorbeeld heel verstandig om gebruik te maken van winterbanden en in Oostenrijk is het bijvoorbeeld verplicht om op winterbanden te rijden wanneer men er tussen 1 november en 15 april het land bezoekt. Wanneer men niet op winterbanden rijdt is men in principe strafbaar en daarnaast zal men altijd de schuld toegewezen krijgen wanneer er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurt.

Het is bij een wintersport reisverzekering verder altijd aan te raden om goed te kijken naar de aanvullende dekkingen die er mogelijk zijn op de huidige reisverzekering. Wanneer men namelijk een doorlopende reisverzekering heeft afgesloten is het goed mogelijk dat deze onvoldoende dekking biedt tegen de specifieke risico's van een vakantie in de sneeuw. Het is dan dus slim om er voor te zorgen dat er aan de hand van een aanvullende dekking toch wordt gezorgd voor een goed passende verzekering. Zo kan men met een gerust hart genieten van de skivakantie 2011 en zullen er niet onverwacht hoge medische kosten verschijnen. Tegen de kosten van bijvoorbeeld een diefstal of beschadiging van de bagage is men natuurlijk over het algemeen al goed verzekerd met een doorlopende reisverzekering. Let hier wel hoed op wanneer er een kortlopende reisverzekering wordt afgesloten die alleen geldt voor de skivakantie 2011.


Goedkope Wintersportaanbiedingen Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!